Wat is ontgiften?

Ontgiften is een natuurlijk proces dat 24 uur per dag in ons lichaam plaats vindt. Onze nieren, lever en longen bijvoorbeeld zuiveren ons lijf continu van overtollige en schadelijke stoffen. Minder bekend is dat ook het lymfesysteem een zeer belangrijke rol vervult bij het verwijderen van deze schadelijke stoffen (toxines). Het goed functioneren van onze organen is natuurlijk van levensbelang. Maar ook op het het kleinste fysieke niveau vindt ontgifting plaats: in onze cellen. Iedere cel in ons lijf heeft een eigen stofwisseling (metabolisme).

In onze huidige leefomgeving worden wij meer en meer blootgesteld aan schadelijke stoffen. Onze luxe en welvaart komen helaas maar onvermijdelijk met een prijs. Industriële vervuiling, auto- en vliegverkeer, pesticiden. Middels onze voeding en de lucht die we inademen komen schadelijke stoffen in ons lichaam. Het is zo goed als onmogelijk je hieraan te onttrekken.

Daarnaast geldt voor een hoop mensen dat ook de eigen levensstijl tot een verhoogd risico leidt; alcohol, sigaretten, toevoegingsmiddelen in voeding en medicijnen bevatten stoffen die in meer of mindere mate schadelijk voor ons zijn. Bovendien bewegen we minder wat ook een negatieve uitwerking heeft op ons natuurlijke ontgiftingsproces.

De vraag is of ons lichaam nog wel in staat is deze stortvloed aan schadelijke stoffen voldoende te verwerken. Als het lichaam deze stoffen niet kan afvoeren wordt het namelijk opgeslagen in de cellen. Als vuistregel geldt dat de hoeveelheid van een giftige stof bepalend is voor de schadelijke uitwerking. Hoeveel mensen leiden niet aan klachten als lusteloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn, een slechte huid of lichaamsgeur? Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een verminderd immuunsysteem ten gevolge van de opbouw van gifstoffen.

Steeds meer mensen voelen dan ook de behoefte de natuur een handje te helpen. Op deze site vindt u informatie over ontgiften, innovatieve producten en doorverwijzingen naar gerelateerde onderwerpen. Heeft u vragen neem dan hier contact met ons op. 

The Detox Foot Spa is een revolutionaire methode om het proces van natuurlijke ontgifting te stimuleren. De Detox Spa heeft een wereldwijd gepatenteerde techniek en is goedgekeurd conform de Europese Richtlijn.